Posts

Showing posts from February, 2011

Embun~

Aku masih berteleku depan laptop walaupun azan Subuh baru je habis bilal Masjid Jamek Kg Tengah laungkan. Mata PANDA~ aku teringat kata-kata seorang kawan yang merupakan pelajar jurusan ‘art and design’ (sebenarnya yang major aku tak ingat). Kehidupan diorang, siang tidur malam bekerja memerah idea. Hasilnya memang mata lebam tak cukup tidur, muka stim semacam. Pengorbanan yang menuntut tenaga dan kekuatan mental yang agak tinggi. Sama macam keadaan aku sekarang. Walaupun bukan bersengkang mata untuk melukis pelan atau karikatur animasi, namun kertas kerja yang menjadi keutamaan aku pada malam.. erkk.. pagi sebenarnya. Dah siap, tapi ada yang tak lengkap lagi. Maklumat sedang dikumpul. Yehh.. insyaALLAH hari Isnin nanti aku buat meeting, setting barang, tempat, tempahan, surat bla bla.. hari Sabtu program akan berlangsung. Doakan ye agar semuanya berjalan lancar. Sekarang ni, hangat isu tentang tunjuk perasaan di Kaherah, Mesir indikasi protes keengganan tuan Presiden Mesir, Hosni Mub…

CNY... Homeworks =____________________=''

salam. hari ni round-round jumpa penguin ni! rembat letak kat blog. haha. pastu siap letak lagu t-swift mehhh, MINE. yehhh. pelik-pelik la aku ni. hw tak siap, dah on blog. memang tak berhenti. urm.. tadi pergi usha blog member. coolio~ dah follow. on searching. ramai member aku ada blog, aku tak follow. ntasapesape yang kau tak kenal la yang nak d''follow''..

HAPPY CHINESE NEW YEAR ! ! they said this year ada-ong-colour is green. HAHA. dearly dedicate to all my schoolmates, prefects, teachers, amoy kedai kasut, uncle kedai topup yang katanya nak bagi angpau (uncle jangan takut bini lagi haa), my beloved deskmate Chen, (sorry sebab selalu buli you, toipuchea T______T), Kimmy (although you're a muallaf now, isnt wrong to celebrate it rite?) wish you all a good-rabbit year throughout... main hentam semua sebab kita 1 Malaysia. semua sibuk nak sambut, main mercunlah, beli kuihlah.. janji enjoy!  sayang korang XD
aku nak siapkan kerja. sat g boleh tidur. zzzzz...


Love Bloggin' n______________________n

Image
hari ni memang mencatat rekod dlm Johor's Book of Records. ahax..
banyak gila aku baca blog hari ni. adess... one of the reason is line bband memang tahap graviti-free train XD
ibu ayah pun da tidur. line clear mehhh XD
oke, the first blog that i followed is 'bout religion one. then, cooking academy's blog, jurnal, and the list goes on. aku memang enjoy gila baca blog akak-akak abang-abang ni. hahai. they inspire me of achieving success in life. ada yang kat oversea, ada yang dah ada kerjaya, wahhh. blog diorang memang coolio, macam-macam ada. aku rasa aku nak update blog aku jadi 'macam blog aku'. maksudnya, blog yang mencerminkan penulisnya. masalahnya aku tak tahu nak buat camna. haha. banyak benda yang aku belum explore. yehhh, i'll... after spm!


sekarang ni aku sebenarnya berada di Sek Agama Kg Tengah. why? rumah saya dah tenggelam. wahhh... dramatik gila. tadelah.. rumah masuk air paras peha tak kan nak duduk lagi kan. tu yang berpindah ke rumah tumpangan…