Posts

Showing posts from July, 2011

Ahlan Wasahlan Ya Ramadan~

bila bercakap soal puasa, apa yg terbayang di minda ialah sahur, buka, terawih dan kurma... tahun ke-17 menyambut Ramadan, banyak perubahan yg berlaku. since masuk hostel, aktiviti malam dipenuhi dengan tadarus dan terawih berjemaah. sebelum ni tak ada pun nak buat terawih kat rumah, kalau ada pun tatau pun betul ke tak rukunnya. bersyukur sangat sebab ALLAH bagi peluang untuk berubah di asrama. berubah ke arah yg lebih baik...

esok sahur pertama di rumah, buka pertama di hostel. mesti meriah dgn juadah2 yg mak2 diorang masak. aku bawa makanan yg ibu prepare utk niaga je kot. janji makan buka. tak kisah laa apa2. yg aku tengok budaya diorang ialah makan malam selepas buka tu mesti ada. kalau beli juadah kat bazar, malam la waktunya diorang melantak lagi. bagi aku, makan buka da cukup. kalau nak makan lagi, kuih2 dah cukup kenyang.

aku tak berapa berkenan laa bila diorng suka sangat melafazkan "sial betul laa".. ada kesusahan, kesulitan mahupun di''nganjeng'',…

comeback :)

Image
salam peeps! uh, dah azan. urm.. hari ni aku stay up, bangun dlm pkul 1 lebih sbb lepas Maghrib td aku terus tidur. tu pun lepas bedtime story ngn ayin + anas skali. haha. kteorang tak kan pernah nak kumpul macam tu lagi lepas ni T.T aku dah ke mana, diorang sambung study. aish.. dah lama tak update blog ni..




urm.. recently, banyak gak benda berlaku dalam hidup aku. sweet sour, pahit, ethanoic acid semua ada.. haha. aku pergi SMKA Maahad Muar utk Pidato ASAT peringkat negeri. lepak memang lepak 3h2m, yg bestnya aku dapat johan, Alhamdulillah... hehe. target aku utk dpt sekurang-kurangnya 1 johan utk 2011, tercapai juga :) bawa tajuk disiplin unggul menjana kecemerlangan asrama, tajuk spontan asrama sbgai medium pemupukan perpaduan. kat maahad, banyak sgt makan eskrem ! >0< love the jelly kelapa. aha x) and the mahaadians are the best, thanks sebab jaga kteorang. sorry klu ada terkecikkan hati.. 

hah, hari koku baru-baru ni aku tak dapat join. aish.. sepanjang 5 tahun kat stk, ni …