Posts

Showing posts from August, 2011

Terawih Terakhir ~

Image
malam ni 29 Ramadan 1432H.. Alhamdulillah.. tinggal 1 hari lagi untuk menempuh madrasah Ramadan. tahun ni banyak asam manis melakari kenangan terakhir berpuasa di asrama, mungkin di rumah juga. tak tahu lepas ni aku berkelana ke mana. 
.....terima kasih ibu sebab tahan perangai akak... .....titik peluhmu mencari segenggam kebahagian buat kami semua tak terucap dek penghargaan ayah.. ....aku tahu kau sedang mencari cahayaNYA abang.. ....akak doakan Anas sentiasa dipayungi rahmatNYA, sentiasa berbakti kepada ibu dan ayah, jadilah insan yang berguna.. ....akak sayang adik akak. doa kami semua agar Ayin berjaya menempuh ranjau berduri jalan berliku tajam dunia akan datang. akak janji tak akan tinggalkan Ayin bersendirian menghadapi dunia berhijab kepalsuan dan kebahagian hakiki..
maafkan anakmu yang sentiasa bergelumang dengan kekhilafan,  doakan kejayaan anakanda..

terima kasih ayahanda bonda :')





p/s: entry PART II dah nak raya, tapi.. akan disambung secepat mungkin. tehee.

cerita semasa kecil~

Image
sebenonya, aku transfer gambar-gambar ni dr pc. then, upload balik via lappy. ngaa. troublesome >0<
mari kita kenang-kenang cerita masa pasti, taska, tadika atau kindergarden *kelas sikit. ngehh.




Dah nak raya, tapi....

salam. hari ni aku dah start cuti raya, seminggu je. naik cuti terus TRIAL! pehh... best. apa yg aku buat skg memang study. ngaa. da start revise sikit-sikit.. sikit laa. raya ni warna baju, purple la. tudung dah beli, apa semua dah. beli sekali untuk stok kat hostel. raya pertama kat Kluang. raya kedua di BP. ha, special sikit tahun ni, travel balik kampung naik bas. ngaa. InsyaALLAH selamat pergi dan selamat sampai. ayah tak ikut, jaga rumah. guard raya la katakan. hehe. kuih tahun ni, popia ikat dan tart nenas. cukup la tu. kuih-kuih dyed semua mana nak telan. urm.. rumah dah 50% kemas, yg lain masih dlm keadaan out of control, lagipun ibu still  niaga. petang-petang, aku kat bazar, tolong ayah niaga sambil cuci-cuci mata. ahax. tadelah. ternampak kawan-kawan lama stok-stok dak sbp, mrsm. terubat rindu. ngaa. niaga tahun ni, Alhamdulillah.. boleh la buat belanja raya. sederhana sudah.




aku dah jadi ex-kp. wawawa. syok la juga. even still rindu nak pakai title kp tuh. tahun depan, Haz…