Posts

Showing posts from December, 2011

saya kenal sayangggg saya xoxo

Image
salam~ haha gewdikkksss tak entry title aku ni :P ni semua bersangkutan dgn Majlis Anugerah Penyayang Johor 2011:) tuhhh yg tiba2 sayang menyayang ni haha.

hari jumaat aku pergi Bandar Sri Alam dgn family Idin huhu. check in dekat Cactus Inn. memang best la tempatnya. last time aku pergi tempat2 macam ni masa darjah 5 di Cherating, Pahang. lama gila lah >0< Alhamdulillah diberi kesempatan utk pergi tempat2 macam ni freeeee gitu. cuma berbelanja utk makan dan duit minyak tol PLUS semua. 
malam lepas maghrib bertolak ke Amansari. fuhhh.. yg best ni lahh.. 


kualiti gambar memang hampeh sbb memang masa show penari budaya yayasan johor ni aku boleh tercegat kat depan pentas =.= dah habis makan, ucapan semua tibalah masa terima hadiah hoho.



oke aku tak dpt letak gambar aku sebab abang yg aku minta tolong jd cameraman tu tak pandai nak setting. yee salah aku jg tak tukar mode video lepas excited rakam akak2 tu menari =.= so yg ad video aku dan idin terima hadiah wuuuu... ni lepas dah terima …

sekolah baru, subjek baru --- KPP =='

Image
yehh.. umur 17, status sebagai pelajar lepasan SPM memberi 'lesen' kehidupan yg awal. selalunya orang kata umur 21 baru dapat 'kunci'. apakah itu? hah, the key of freedom. lainlah dah ada ibu bapa yg dah memberikan kunci seawal umur 13 tahun #lepas upsr dapat 5A semua. kalau tak, tak kanlah dapat kebenaran utk mencari pasangan, pergi sekolah naik motor EX5 Kriss bagai. kenapa pula pelajar 14 tahun nak bunuh diri selepas ditinggal kekasih ye ye?



pasca-SPM bermula bila kita sibuk nak daftar kelas memandu, beli barang utk PLKN #ni aku tak rasa la sbb awal2 dah kena blacklisted haha. aku baru daftar lesen motor semalam. ahad ni kelas yg pertama - ceramah 5 jam. haa seronok yee. buku KPP ni pun belum habis khatam ==' yg seronoknya, ada kelas pra-memandu ye bersama bonda tercinta <3 ibu bawa pergi dataran sebelah masjid, prom prem prom la kau kat sana. silibus yg diajar ialah pusingan 8 dan brek mengejut beruk #dari awal ditekankan ni. ujian JPJ lambat lagi tapi tak k…

pasca-SPM la kan:)

Image
salam. pada 5/12 yg lalu berakhirlah SAAT PALING MANIS dlm hidup ni. kertas terakhir LITERATURE IN ENGLISH 2205/1 yaa. terbaik la! 5 hari selepas menjawab Biology, aku tumpukan sepenuh raga buluh dan otak ni utk LIE. aku taip je dalam MW, buat nota apa semua latihan banyak2. sambil layan full house, game plants vs zombies haha. tiba hari yg dinanti tangan aku bagai menari-nari mahu 'menaip' menggunakan pen gsoft berwarna biru itu ==' nilah padahnya. nasib baik aku dapat balik rentak menulis tu pada minit ke 10. fuhh macam pengulas sukan pula:D



berminggu-minggu aku stay dekat hostel, study sama2, rasa tension sama2, baru aku faham erti persahabatan tu sendiri. ada pro dan kontra sebenarnya. sebab sahabat la, ada dua pilihan; nak study terus tahan2 otak ke release tension mcm kau jawab paper MUET?
aku pilih utk study terus tahan2 otak:) Alhamdulillah pilihan aku tak berakhir dgn contengan jalanan #cehh hlovate pnya yg bukan di jalan tapi di dinding. arghh! nasib baik aku men…