Posts

Showing posts from July, 2012

Ada Kisah Rindu

Image
Ramadan tanpamu hati mana yang keruan.
jauh.
hati menyatukan kita. aku tahu. 
apa masalahmu ada yang dengar? pendengarnya hilang.
mana pembangkit semangatmu? ada yang sakit.
hanya doa dari celahan jari mencari-cari kelibatmu dalam naungan-Nya.


sahur tanpa laungan halus dari dapur, iftar tanpa suapan dari tanganmu.



rindu sangat.

ibu.



Al-kisah Cawan dan Ramadan:)

Image
Assalamualaikum~ fuhh Alhamdulillah. berkesempatan juga utk menulis, hampir sebulan juga tak jengah sini. ada juga blogwalking, tapi sekadar mengutip mutiara ilmu tanpa sebarang komen.

Alhamdulillah. hampir sebulan kat KMB. dannn, banyak benda yg aku belajar dan perbaiki. better off. banyak gila benda nak share sebenarnya haha. memandangkan esok 1 Ramadan *yehhhhh* dan telah diberi peringatan utk tak tidur lewat, jadi entri kali ni hanya memuatkan kisah yg ingin dikongsikan bersama rakan2 semua:) *sensorang kat bilik sebab roommate balik isk*

KULBLOG#1
bismillah.

kisahnya...


Pak Hamid akan buka gerai masa Ramadan ni. jual ayaq tembikai fresh dari ladang. utk hari ni dia buat promosi. jadi dia ajak semua orang kampung singgah rumah dia utk try test ayaq tembikai ni. semua orang dapat peluang sekali je utk rasa. kalau nak rasa lagi? kenalah beli masa kat bazar nanti hewhew.  Pak Hamid juga nak praktikkan skill utk service ayaq ni iaitu dalam masa 30 saat utk seorang. takut sesak nanti mas…