Posts

Showing posts from September, 2012

Siapa rule siapa?

Image
Bismillah.. Assalamualaikum ukhti wa akhi:) Alhamdulillah, segala puji bagi ALLAH..

sekarang hujan, angin berkejar-kejar menerobos jendela yg rapat tertutup, air terjun terbentuk mengalir membasah koridor. Alhamdulillah selamat dari sebarang kecederaan serius selepas berlari-lari anak dari blok ke blok. macam cerita hindustan versi gelap gelita. *lagu Kalhonaho*

*terganggu dengan tepon yg berkelip-kelip dari tadi. kenapa pulok ngn dia ni*

menyingkap tawarikh minggu ini, rasa macam, "zuppppppp" dah hari jumaat dahh.. aiseymen.. *its jumaah jumaah*

apa aku dah buat ye sepanjang minggu ni? apa good deeds yg aku dah buat? complete ke mutabaah amal tu? aku ada sakitkan hati orang ke? terjaga ke ikhtilat dgn ikhwah? da lipat baju ke? ada hutang ke? dah siap semua amanah dari cikgu a.k.a omwerk? *oke ni sentap sebab tak hantar lab rep chem lagi*

kenapa rasa macam tak contented... hilang gratification of life tu..

aku busy. busy dengan dunia. tak tenang.
aku penat. rasa macam seksa…

Biz & Management

Image
explanation. saliva-drying show.  good job team.

Whatsapppp Sistah? *yowyow*

Image
" Hey!" sepelaung dengar.
" Oyt!" anggukan kecil menyusul.
"Eyt!" hayun tangan menyapa.
" Huuu," kenyit-kenyit mata sambil mengelus laju tangan yg intersect. 
" Assalamualaikum," bertukar senyum semedang.
" Assalamualaikum kak," bersambut salam berlaga pipi-muah-muah. 
" Weyh," tangan terus merangkul bahunya yg turut longlai mengikut langkah kaki.
*tak kata apa2* angkat kening double-jerk sambil senyum tersungging. 
" Fewitttttt!" senyum nakal-miang-nak-usha.
senyum segaris. *eh pesal masam je muka, toleh 45 darjah pun tak*  krik krik. awkward. jalan tunduk malu pandang simen. 
mungkin dia tengah contemplate ngan lab report, test, EE and whatnot. mana kita tahu. mungkin kita terbuat juga kat orang nanti. ALL IS WELL *tepuk2 dada*
dont assume. Ask. (HLOVATE, 2011)

SELUSUR LORONG UKHUWWAH.

P/S: KULSEM hari ni sangat mantap. rugi gilalahhh tak turun surau! love letter tu sweettttt sgt >,<

Dare enough?

Image
time to be brave. 

R.O.Q

Image
COMING SOON............

Dah ada kipas nak 'ekon' pula.

Image
bismillah. Assalamualaikum awak2 semua;)

*seru semangat*

tengok buku2 dgn pandangan kosong. untouched.  entah malam ni emosi agak tak stabil. berombak. swing. mungkin sebab perembesan hormon yg tak stabil. ehh.

Alhamdulillah.

sama ada ujian atau nikmat, aku tetap bersyukur kpd-Mu ya Rahman ya Rahim. menyelak senarai "what-did-i-do-today", banyak juga benda best yg ALLAH bagi. rezeki melimpah ruah dgn nasi goreng an-Nur dari kariah surau, keropok sira Umi bagi, makan kat ds tadi pun sodap2. dannn supper utk ke sekian kalinya selepas berbulan tak turun makan. dapat jog seround, tertinggal kunci dalam bilik rasa gelabah gila, dapat buat box-type-notation utk chemistry.. tapi malam ni rasa macam tak bersemangat plak, dah nak mengeluh itu ini. plethora of nikmat vs ujian kocik. buat apa je ye nak balas balik hadiah yg ALLAH bagi ni? cukup ke sedar melafazkan Alhamdulillah semata? macam mana nak tunjuk gratitude kita?

jawapannya;

"dan tidak Aku jadikan jin dan manusia itu kec…

Petang Jumaat dan Kengkawannya; Sabtu Ahad,

Image
karya teragung Engku, M12L.

assalamualaikum ya ukhti ya akhi! ni ialah entri formal. err, maksudnya bukan dalam bentuk puisi-janji-update hoho.
" sibuk sangat KE dgn IB sampai tak ada masa nak menulis?" jawapannya senang; nak sibuk, selalulah menyibuk haha. tadelah. memang overwhelmed dgn assignments, remedial, test, labrep, CAS bagai (ehem teringat sorang student law kat London xD) ada je masa. masalahnya ialah penggunaan masa tu yg tak tepat. *batuk*

" tak cukup KE ALLAH dah bagi 24 jam?"
cukup memang cukup. ALLAH dah atur dah dengan solatnya, tidurnya, makannya. plus belajar. tapi kenapa kadang2 rasa masa tu macam tak cukup, rasa macam nak diskaun je solat, rasa macam nak skip je baca mathurat lepas Subuh sebab takut lambat. lepas tu assignment berlambak berdebuk-debuk datang. pehhh.. *baru sem 1 kak oyyy*. lepas tu lepas tu, tak cukup tidur. ngantuk time dengar usrah Jumaat dalam LT2 sampai terlentokkk habis dekat kerusi "Comfy" tu. *ekhhhh*
"berbaloi…

Sakit yang perit.

Image
mata perit walau sakit tetap lawan untuk terus bangkit kerana matahari akan terus terbit mencorak bibit-bibit kehidupan di horizon sempit.




HOMEWORKS VS ASSIGNMENTS

Image
3 hari tak ada di bilik tercinta buku dalam beg hanya sebagai pemberat ohh indahnya esok dah nak sekolah jom buat homework ramai2 tinggal dulu assignment yg berlambak.
time study, study time makan, makan time ibadah, jangan procrastinate buat betul3, biar 100% sebab janji ALLAH; Dia lagi lapangkan masa kita. in shaa ALLAH. 
tidak cukupkah ALLAH dah beri 24 jam? <---- retorik.

*brunch*