Siapa rule siapa?

Bismillah.. Assalamualaikum ukhti wa akhi:) Alhamdulillah, segala puji bagi ALLAH..

sekarang hujan, angin berkejar-kejar menerobos jendela yg rapat tertutup, air terjun terbentuk mengalir membasah koridor. Alhamdulillah selamat dari sebarang kecederaan serius selepas berlari-lari anak dari blok ke blok. macam cerita hindustan versi gelap gelita. *lagu Kalhonaho*

*terganggu dengan tepon yg berkelip-kelip dari tadi. kenapa pulok ngn dia ni*

menyingkap tawarikh minggu ini, rasa macam, "zuppppppp" dah hari jumaat dahh.. aiseymen.. *its jumaah jumaah*

apa aku dah buat ye sepanjang minggu ni? apa good deeds yg aku dah buat? complete ke mutabaah amal tu? aku ada sakitkan hati orang ke? terjaga ke ikhtilat dgn ikhwah? da lipat baju ke? ada hutang ke? dah siap semua amanah dari cikgu a.k.a omwerk? *oke ni sentap sebab tak hantar lab rep chem lagi*

kenapa rasa macam tak contented... hilang gratification of life tu..

aku busy. busy dengan dunia. tak tenang.
aku penat. rasa macam seksa. tortured diri sendiri.

adakah aku mengeluh dengan nikmat dan ujian yg ALLAH bagi ni? aku mengeluh dgn TARBIYAH darinya?

*ahh retorik punya soalan*


 *entri ini sepatutnya terbang ke blog pada malam semalam, tapi disebabkan tuan punya blog terberadu dgn tidak sengajanya, ia tersangkut di layar monitor hinggalah saat ini*





Comments

Popular Posts