His Mercy.

Bismillah..

Alhamdulillah, hari ni sahabat dah siap stage pertama. mohon ALLAH permudah :) [47:7]

dan ter-drop by kat blog sorang senior ni. macam familiar. fikir2, rupa2nya pernah nampak sekali nama tu. fuhh, tabik spring kat dia. dengan diksi dan ayat yg power, memang menusuk bila baca. sedih gak tengok diri sendiri.. urmmm..

dia punya entri lagilah mantap. satira. cara dia berdakwah dalam dunia maya bersenjatakan aksara dan idea2 yg mantap. macam profesional. humbleness dia lagi. ya ALLAH.. rasa kerdil sangat diri ni.. *memang kerdil pun T.T*

entah, dgn penulisan yg  tak seberapa ni. dengan orientasi hati yg entah tersasar ke horizon mana.

..........................................................


hari ni USKAB ngn akhwat OZ. seronok. dan... rindu. rindu utk ditarbiyah dgn sentuhan seorang insan bergelar sahabat. sahabat yg dalam gerabak ke syorga. dari jiwa2 yg ingin mengenal Rabb-nya yg terhembus nafas seorang hamba...






Dan bertawakallah kepada ALLAH. dan cukuplah ALLAH sebagai pemelihara. [33:3]


" ALLAH kat sini ngn kat rumah sama je wak. Dia yg akan jaga awak, hasbi ALLAH wa ni'mal wakeel,"







Apabila mereka dicampakkan ke dalamnya, mereka mendengar suara jeritannya meraung-raung, sedang ia menggelegak. [67:7]
Hampir-hampir ia pecah berkecai-kecai kerana kuat marahnya. Tiap-tiap kali dicampakkan ke dalamnya sekumpulan besar (dari orang kafir), bertanyalah penjaga-penjaga neraka itu kepada mereka: "Tidakkah kamu pernah didatangi seorang Rasul pemberi ingatan dan amaran (di dunia dahulu)?" [67:8]


"Cuti ni macam banyak buang masa. rasa tak betul je, tak tenang kan. jom cari redha ALLAH sungguh2," 









tarbiyah dzatiyah. berat kak nak buat sorang2. err.


" Find something to shield your precious iman and inexplicable wonderful tarbiyah. replenish your soul with books that you can read, videos that you can watch, people who you can meet. all the things that you can and are able to do,"





 cinta itu sifatnya memberi
dan normanya utk dikongsi
raihlah cintaNya dari langit
tebarkan wangian ke seluruh alam!

terus thabat dan kuat
mujahadah itu tampak kelat

ingat kembali jihad yg terpahat!
 
mohon genggam tangan sahabat ♥


Comments

Popular Posts