Posts

Showing posts from September, 2014

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

Image
Salam alaik.

Minggu ni ibu baik sangat *koff koff*. Maybe sebab aku dah nak fly kot err. Aku ceritalah kat ibu yg masa duduk di Masjid Putra Ramadan yg lalu, katering ada sediakan sejenis kudapan yg sedap ya Allah masa moreh. Tapi sikit je dan ‘limited’ semestinya. Rupa-rupanya tu pengat sagu. Cucuk sikit je lepas tu ibu kata dia dah suruh Anas beli sagu biji *mata bersinar-sinar*

Payback time! Pagi tadi aku masakkan nasi goreng cendawan perisa tomyam sebab nampak kiub tomyam ayah bawak dari kem dalam bakul bawang. Tersengih-sengih dari mula potong lobak sampailah gaul nasi dengan rencah ikan bilis. Telefon ayah tak payah beli sarapan akak dah masak. Allahu berbunga-bunga hati hari ni.

Alhamdulillah..

Allah bagi peluang hari ni birul walidain, berbakti dan berkasih sayang dgn mereka yg aku cintai keranaNya. Sempat juga abang makan tadi sebelum dia keluar. Semoga Allah permudahkan urusanmu, abang.

Menerawang jauh teringat adik2 tercinta yg bakal menempuh minggu orientasi di UNISZA …