Posts

Showing posts from November, 2015

Namaskara, Nivu Hegidira?

Image
bismillah.

assalamualaikum, readers.

dah lama tak menulis. pada awalnya berkecimpung dlm dunia blog ni sebab trend budak2 hostel time tu ada blog masing2. eventho rasa inferior sebab blog i tak secantik diorang, but teruskan juga menulis. minat terhadap fotografi pun bercambah juga masa tu. one of the things in my 'bucket list' (acah2 style blogger cute) adalah utk ada DSLR. sebab masa tu trend juga *well peer pressure hits* kelab fotografi STK. berbekalkan kamera digital ibu, selalu curi masa prep utk ambil gambar malam2. kalau ada event sekolah, mesti tangan gatal nak pinjam DSLR dari budak2 Majalah Onward.

after tarbiyah, blog mula berubah wajah. daripada 'aku', cerita mula berkisar 'kami', 'kita' dan 'mereka'. decentralization bab kata orang bisnes. most of the entries adalah post daurah. berbekalkan himmah dan hamasah ISK IPK aku mula menulis kerana ummah. awal2 share bahan, lama2 baru dapat 'make sense' dan boleh men…